Има задържан за убийството на 42-годишния мъж, който беше открит мъртъв

...
Има задържан за убийството на 42-годишния мъж, който беше открит мъртъв
Коментари Харесай

Има задържан за убийството на 42-годишния мъж от Търговище

Има арестуван за убийството на 42-годишния мъж, който беше открит мъртъв преди дни след търсене в Търговище.  

" Първоначалната наша версия беше, че има неуредени финансови връзки или имуществени сред тях. В следствие се оказа, че в местността, в която е открит автомобила, двамата са имали нелегално оръжие и в същия ден са стреляли с него. Извършителят е създал несъзнателен изстрел по приятеля си, в резултат на който той е умрял ", сподели в NOVA шефът на " Националната полиция " основен комисар Атанас Илков.

" Все отново предстоят доста дейности по следствието, които предстоят. Ще се види тогава дали има предумисъл или е по несъобразителност ", съобщи шефът на " Национална полиция ".

" Към сегашния миг не мога да кажа, че са се занимавали с лихварство. И двамата обаче са престъпно проявени. Убитият е проявен за разпространяване на опиати и телесна щета, а причинителят е за осъществяване на обири ", сподели Илков.

" Извършителят се е опитал да вкара в подвеждане полицията. Казал е, че си е купил противозаконна пушка и с нея може да е се е случил нежелателен случай. Опита се да ни вкара в неверна посока, с цел да ни смени фокуса, само че не съумя ", показа той.

" Има открити две нелегално притежавани оръжие – пушката, открита на местопроизшествието и второ, което е доста остаряло и към този момент негодно. Именно това може и да е повода за произвеждането на изстрел ", призна той.

" Автоматично огнестрелно оръжие от вида на автоматите е довело да гибелта на мъжа ", приключи Илков.

Арестуваният е непосредствен другар и сътрудник на убития. Двамата са престъпно проявени.

В неделя мъжът е разгласен за търсене. В сряда е открит в покрайнините на града с прострелна рана в тила, до него е имало пушка. Има задържан по случая.

Днес Министерство на вътрешните работи и Окръжна прокуратура - Търговище ще дадат брифинг, с цел да се внесе повече изясненост по случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР